Artistiek leider Marion de Laat


Toen ik 9 jaar was en nog op de lagere school zat, had ik mijn eerste kleine ensemble opgericht. En ja hoor, het ensemble mocht af en toe in verschillende klassen optreden. Geweldig, mijn eigen muziek werd uitgevoerd en dit natuurlijk allemaal op goedkope speelgoed instrumenten. Hier is mijn liefde voor muziek ontstaan.
Na 6 jaar accordeonles op de muziekschool te hebben gevolgd ben ik accordeon gaan studeren aan het Maastrichts Conservatorium waar ik in 1987 mijn diploma docerend musicus heb behaald. Vervolgens ben ik compositie gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ik in 1991 ben afgestudeerd. 
Als uitvoerend musicus heb ik in binnen en buitenland opgetreden, zowel als solist en als medeoprichter en lid van diverse ensembles. Ook heb ik muziek geschreven voor diverse ensembles en solisten zoals ensemble WORM, Raduga ensemble, Annelie de Man, Tjeerd Oostendorp.

Ik ben al vele jaren werkzaam als accordeon docente en geef les aan kinderen en volwassenen. Daarnaast heb ik muzieklessen en workshops componeren gegeven aan diverse scholen.
Momenteel ben ik de vaste begeleider en artistiek leider van het Mama Verhalen Koor.